close

Korg planner — Nytt digitalt planeringsverktyg från Nola

2020–05–27

Nola lanserar i dagarna ett helt nytt digitalt planeringsverktyg för Korg möbelsystem. Verktyget gör det möjligt att rumsligt skapa och testa idéer och lösningar efter specifika önskemål. Planeringsverktyget är tänkt att stötta arkitekten i sitt kreativa arbete samtidigt som resultatet blir konkret med en tydlig produktspecifikation.

Korg planner, digitalt planeringsverktyg för utbyggnad av Korg möbelsystem, design Thomas Bernstrand.

Korg planner 

Med Korg planner är det möjligt att testa en designidé, anpassa efter egna önskemål, färgsätta, forma och direkt skapa en enkel pdf med Korg systemet i en unik design. Med plannern kan egna ideér vävas in redan i ritstadiet och bättre anpassas efter en plats förutsättningar.

– Med Korg planner hoppas jag att fler får möjlighet att se potentialen i Korg, säger Thomas Bernstrand formgivare bakom Korg möbelsystem. – Många av mina möbler är flexibla och gjorda för att sättas samman i konstellationer och anpassas till platsen och de givna förutsättningarna. Det ska bli spännande att se vad som kommer fram av detta, avslutar Thomas.

Korgsystemet är den första serien från Nolas sortiment som nu får ett eget planeringsverktyg, men fler produkter står på tur. Nola ser stora möjligheter i digitaliseringen framåt och hur verktyg likt detta kan stötta både kreativitet som en effektivare arbets- och beställningsprocess.

Korg möbelsystem

Möbelsystemet Korg, design Thomas Bernstrand är en serie nätta uttrycksfull trådmöbler för utomhusbruk, förankrade i en cylinderformad bas. Delarna kan i byggsystemet sättas ihop i flera variationer, med olika längder och sittmöjligheter vilket möjliggör stor flexibilitet. Läs mer om Korg möbelsystem

Korg möbelsystem, design Thomas Bernstrand.

Fler nyheter

2020

Platsen för den nya parken i Fittja var tidigare en skygg bilparkering, som identifierats som en typisk otrygg plats. För att återta platsen, beslutades att förvandla parkeringen till en park tillgänglig för alla.

Sigill är designad för att klara det nordiska klimatet och håller höga krav på hållbar produktion. Evenemanget på Institutet fokuserar på svensk möbelindustri, socialt ansvar och hållbar produktion.

Nu slår vi ett slag för hälsosamma stadsmiljöer som lockar till rörelse och aktivitet. Utegym, som Kebne, bör vara en naturlig del av varje stad liksom möjligheten till grönska och promenadstråk.

Årets Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är i full gång. Nola visar flera produktnyheter i monter A11:19 under veckan och deltar i flera externa samarbeten.

Nola har länge arbetat mot både social- och miljömässig hållbarhet och på årets upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair presenteras de senaste stegen i arbetet mot en bättre framtid.