close

Stockholm Design Week med Nola

2020–02–02

Årets Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är i full gång. Nola visar flera produktnyheter i monter A11:19 under veckan och deltar i flera externa samarbeten. Nolas monter har i år skogen som tema och för monterdesign står formgivarna Anki Gneib och Mia Cullin, med blomsterscenografi av Claes Carlsson. Årets nyheter är utvecklade med hållbar och cirkulär produktion i fokus. 

Nolas monter Stockholm Furniture Fair 2020. Foto: Jann Lipka

Produktnyheter

Bland nyheterna syns samarbeten med Note Design Studio och Gunnilla Allard med parksoffan Sigill, och med White arkitekter med möbelsystemet Wait. 

Övriga nyheter:
Korg möbelsystem och Loj Sun chair, design Thomas Bernstrand. 
Gard möbelgrupp, design Odin Brange Sollie. 
Frank barnstol, design David Taylor. 
Lotus planteringskärl, design Anna Kraitz
Gro blomspaljé, design Mia Cullin

Bland vidareutvecklade produkter ses Cane soffa, design Broberg & Ridderstråle, Basket bord, design Ola Gillgren, Axel stol, design Mats Aldén och Cushy, design Gripner & Hägglund.


Studentsamarbete med Malmstens

I år har Nola samarbetat med Malmstens Linköpings universitet kring tillfälliga parkmiljöer, pop up parker. Resultaten visas i Green House på Möbelmässan.


SUSTAINORDIC på ArkDes

05.02.2020 deltar Nolas VD Henrik Edlund på ett event på ArkDes där Sverige och Norge visar upp goda exempel på hållbar möbelproduktion. Samtidigt sker releasen av The Nordic Report, om hållbar konsumtion och produktion i Norden.


Mattias Stenberg på Auktionsverket

Nola har med flera möbler, som Näbb stol, Plymå soffa och Arena bord, i Mattias Stenbergs soloutställning på Stockholms Auktionsverk. 


Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week pågår den 4—8 feb 2020. 

Fler nyheter

2020

Platsen för den nya parken i Fittja var tidigare en skygg bilparkering, som identifierats som en typisk otrygg plats. För att återta platsen, beslutades att förvandla parkeringen till en park tillgänglig för alla.

Sigill är designad för att klara det nordiska klimatet och håller höga krav på hållbar produktion. Evenemanget på Institutet fokuserar på svensk möbelindustri, socialt ansvar och hållbar produktion.

Nu slår vi ett slag för hälsosamma stadsmiljöer som lockar till rörelse och aktivitet. Utegym, som Kebne, bör vara en naturlig del av varje stad liksom möjligheten till grönska och promenadstråk.

Nola har länge arbetat mot både social- och miljömässig hållbarhet och på årets upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair presenteras de senaste stegen i arbetet mot en bättre framtid.