close

Cykelpollare med LED skapar tryggare utomhusmiljö

2020–12–10

Nola arbetar kontinuerligt med att utveckla cykelområdet med lösningar för en trygg och hållbar utomhusmiljö. En cykelpollare med LED-belysning har många tekniska fördelar och skapar samtidigt tillgängliga och upplysta platser, extra värdefulla under höst- och vinterhalvåret.

Nolas cykelpollare Blenda, formgiven av Blenda Design, är en stram och enkel miljöbedömd cykelpollare för ramlåsning i underhållsfri pulverlackerad aluminium. Utrustad med LED-belysning underlättar den vid parkering, lyser upp och skapar trygghet i närmiljön.

Användning av LED-belysning utomhus medför många fördelar under höst- och vinterhalvåret i form av tryggare och mer tillgängliga platser för både cyklar och människor. Tekniken ger också miljömässiga fördelar då belysningen är energisnål samtidigt som pollarens utformning reducerar onödigt spilljus och ljusföroreningar.

Blenda cykelpollare formgiven av Blenda Design vid Tomteboda Stockholm. Foto: Jann Lipka

2

Inbyggd LED-belysning skapar en tryggare miljö. Foto: Jann Lipka

Fler nyheter

2020

Platsen för den nya parken i Fittja var tidigare en skygg bilparkering, som identifierats som en typisk otrygg plats. För att återta platsen, beslutades att förvandla parkeringen till en park tillgänglig för alla.

Sigill är designad för att klara det nordiska klimatet och håller höga krav på hållbar produktion. Evenemanget på Institutet fokuserar på svensk möbelindustri, socialt ansvar och hållbar produktion.

Nu slår vi ett slag för hälsosamma stadsmiljöer som lockar till rörelse och aktivitet. Utegym, som Kebne, bör vara en naturlig del av varje stad liksom möjligheten till grönska och promenadstråk.

Årets Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är i full gång. Nola visar flera produktnyheter i monter A11:19 under veckan och deltar i flera externa samarbeten.

Nola har länge arbetat mot både social- och miljömässig hållbarhet och på årets upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair presenteras de senaste stegen i arbetet mot en bättre framtid.