close

Unikt exemplar av Kaskad auktioneras ut

2021–09–10

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Fåtöljen Kaskad, som belönats med Swedish Design Award och Red Dot Design Award, har för sammanhanget fått en specifikt utvald röd kulör som är matchad till en av färgställningarna i mönstret Vågsvall som Björn Dahlström ritade åt Marimekko 2007.

   — Både mönstret Vågsvall och stolen Kaskad bygger på ett spel med linjer. De är dessutom gjorda med samma programvara så på det sättet är de nära besläktade. Därför blev det en intressant mix att använda mönstret på kuddar till stolen — två projekt med olika uppdragsgivare, material och tekniker, från olika perioder, får mötas och bli något nytt och eget, säger Björn Dahlström.

Foto: Bukowskis

Stolen finns i ett enda exemplar i denna röda version och kan ropas hem via Bukowskis.com från och med 10 september. (Lycka till!)

Läs mer om auktionen och objekten här!

Fler nyheter

2021

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Succén fortsätter och vi adderar fler produkter till Urban Office-serien av designstudion Superlab och forskaren Charlotte Peterson Troije.

Den 27—30 maj visar Nola nya produkter på Form/Design Center mitt i Malmö. Som en del av Southern Sweden Design Days bjuds besökare in att testa det nya normala; att arbeta under bar himmel.

Nola är stolt sponsor till tävlingen som arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter i samband med landskapsarkitekturseminariet Oyster.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Vi kan med stor glädje och stolthet meddela att Långbordet på Hamntorget i Stockholm och White Arkitekter vunnit Monocle Design Awards i kategorin Best Public Furniture.

Det är något särskilt med att befinna sig i en rumslighet, även om man är utomhus. Nu finns det nya pergolasystemet Terrass i vårt ordinarie sortiment.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Agneta Stake, grundare och designchef på Nola, var under tisdagen med i ett panelsamtal på temat "Historia och Framtid". Samtalet är en del i evenemanget Inside Swedish Design och kan ses i sin helhet här.

Se till att besöka Inside Swedish Design på Stockholms Auktionsverk under Stockholm Design Week. Vi presenterar nyheter kopplade till utekontor och arbetsplatser, formgivna av Superlab, Fredrik Mattson, Mats Aldén och Nina Jobs.