close

Unikt exemplar av Kaskad auktioneras ut

2021–09–10

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Fåtöljen Kaskad, som belönats med Swedish Design Award och Red Dot Design Award, har för sammanhanget fått en specifikt utvald röd kulör som är matchad till en av färgställningarna i mönstret Vågsvall som Björn Dahlström ritade åt Marimekko 2007.

   — Både mönstret Vågsvall och stolen Kaskad bygger på ett spel med linjer. De är dessutom gjorda med samma programvara så på det sättet är de nära besläktade. Därför blev det en intressant mix att använda mönstret på kuddar till stolen — två projekt med olika uppdragsgivare, material och tekniker, från olika perioder, får mötas och bli något nytt och eget, säger Björn Dahlström.

Foto: Bukowskis

Stolen finns i ett enda exemplar i denna röda version och kan ropas hem via Bukowskis.com från och med 10 september. (Lycka till!)

Läs mer om auktionen och objekten här!

Fler nyheter

2021

Agneta Stake, grundare och designchef på Nola, var under tisdagen med i ett panelsamtal på temat "Historia och Framtid". Samtalet är en del i evenemanget Inside Swedish Design och kan ses i sin helhet här.