close

Referensprojekt

I nära dialog med arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare och möbelformgivare utvecklar vi städer och urbana platser genom att göra dem trygga och tillgängliga för alla.

När Kungsträdgården byggdes om inför Kulturhuvudstadsåret 1998 togs en ny soffa för Kungsträdgården fram utifrån en äldre förlaga. Ett unikt samarbete mellan Nola, Wolodarski och dåvarande stadsträdgårdsmästare Carl-Fredrik Wachtmeister.

Hamntorget – en ny social mötesplats längst med Årstavikens promenadstråk på Södermalm i Stockholm. Arkitektur: White arkitekter.

Nolas cykelpollare Blenda är en stram och enkel cykelpollare för ramlåsning i underhållsfri pulverlackerad aluminium. Utrustad med LED-belysning underlättar den vid parkering, lyser upp och skapar trygghet i närmiljön kring Tomteboda.

Teaterlekplatsen i Pildammsparken i Malmö är en så kallad temalekplats, en av flera satsningar av Malmö stad. Färger och former blandas med musik och teater för att skapa en plats för lek och avkoppling.

Tillsammans med landskapsarkitekt Nivå Landskap har Nola arbetat med den genomgående gestaltningen av Sjövikshöjden i Årstadal i Stockholm.

En tidigare parkering i Fittja som blivit en social och trygg mötesplats. Arkitektur: Arkitema.

​​​​​​​Nola har varit med och möblerat Kajen vid Stenpiren i Göteborg, även kallad Playa Stenpiren, en tillfällig sandstrand på en icke-yta som tidigare använd som parkering.

Alviks strand ligger väster om Stockholms city, mellan Tranebergsbron och Äppelviken. Längs med hela strandpromenaden har Nolamöbler installerats i olika kulörer och med slitstarka sitsar i FSC märkt jatoba.

Nola har i samarbete med Castellum AB, fd. Fastighets AB Norrporten i Växjö varit med och utformat miljön till utekontoret WorkOUT, en storsatsning i Växjös företagsstad I11.

Ett projektet där Nola arbetade nära tillsammans med formgivaren Thomas Bernstrand med att utveckla platsen med ett flertal möbler och specialprodukter, specifikt anpassade för platsens förutsättningar.

Västerås nya skatepark är en av Sveriges största på hela 2400 kvadratmeter. Landskapsarkitektur: Horn.Uggla

Max IV-laboratoriet i Lund är ett svenskt nationellt laboratorium för kärnfysik, acceleratorfysik och forskning. Anläggningen är skapad av FOJAB arkitekter och Snøhetta har utformat den 19 hektar stora landskapsparken.

Visa fler →