close

Projekt

I nära dialog med arkitekter, landskapsarkitekter, stadsplanerare och möbelformgivare utvecklar vi städer och urbana platser genom att göra dem trygga och tillgängliga för alla.

Hamntorget – en ny social mötesplats längst med Årstavikens promenadstråk på Södermalm i Stockholm. Arkitektur: White arkitekter.

Nola har i samarbete med Temagruppen tagit fram unika sittmöbler utomhusmiljon till Z-torget i Leksand, med inspiration från den klassiska Leksandstolen.

Nolas cykelpollare Blenda är en stram och enkel cykelpollare för ramlåsning i underhållsfri pulverlackerad aluminium. Utrustad med LED-belysning underlättar den vid parkering, lyser upp och skapar trygghet i närmiljön kring Tomteboda.

Teaterlekplatsen i Pildammsparken i Malmö är en så kallad temalekplats, en av flera satsningar av Malmö stad. Färger och former blandas med musik och teater för att skapa en plats för lek och avkoppling.

Västerås nya skatepark är en av Sveriges största på hela 2400 kvadratmeter. Landskapsarkitektur: Horn.Uggla

Alviks strand ligger väster om Stockholms city, mellan Tranebergsbron och Äppelviken. Längs med hela strandpromenaden har Nolamöbler installerats i olika kulörer och med slitstarka sitsar i FSC märkt jatoba.

En tidigare parkering i Fittja som blivit en social och trygg mötesplats. Arkitektur: Arkitema.

​​​​​​​Nola har varit med och möblerat Kajen vid Stenpiren i Göteborg, även kallad Playa Stenpiren, en tillfällig sandstrand på en icke-yta som tidigare använd som parkering.

Nola har i samarbete med Castellum AB, fd. Fastighets AB Norrporten i Växjö varit med och utformat miljön till utekontoret WorkOUT, en storsatsning i Växjös företagsstad I11.

Tillsammans med landskapsarkitekt Nivå Landskap har Nola arbetat med den genomgående gestaltningen av Sjövikshöjden i Årstadal i Stockholm.

Ett projektet där Nola arbetade nära tillsammans med formgivaren Thomas Bernstrand med att utveckla platsen med ett flertal möbler och specialprodukter, specifikt anpassade för platsens förutsättningar.

Max IV-laboratoriet i Lund är ett svenskt nationellt laboratorium för kärnfysik, acceleratorfysik och forskning. Anläggningen är skapad av FOJAB arkitekter och Snøhetta har utformat den 19 hektar stora landskapsparken.

Visa fler →