close

Häng med oss till Paris!

2021–08–03

Yes, nu är det äntligen dags för Paris Design Week där vi deltar i Swedish Design Movement på Svenska Institutet. Mellan den 3 september och 3 oktober pågår ett varierat innehåll av utställningar, event, diskussioner och efterlängtade samtal och möten i den vackra slottsträdgården mitt i Maraiskvarteren.

Vi visar möbelserien Big & Small Basket av Ola Gillgren, utegymmet Kebne av Kauppi & Kauppi i en himmelsblå kulör unik för utställningen och stolarna Kaskad av Björn Dahlström. Den sistnämnda blir dessutom ett bestående inslag i trädgården.

   – Vi har valt att donera ett stort antal Kaskadstolar i design av Björn Dahlström till Svenska Institutets trädgård med anledning av Paris designvecka som sammanföll med stolens tioårsjubileum. Stolarna blir ett elegant och beständigt inslags i slottsmiljön. Vi hoppas förstås att de kommer stå minst tio år till och bära budskapet att god design håller över tid, både kvalitetsmässigt såväl som att se på, säger Agneta Stake, grundare och produktutvecklingschef på Nola.

Hoppas vi ses där! Eller som vanligt, håll er uppdaterade i våra sociala kanaler!

 

Representater från Nola är på plats från 9e till 14e september. Kom gärna och träffa oss personligen. Om du vill boka ett möte eller få en presentation av företaget och våra produkter kan du maila eller slå oss en signal.

Agneta Stake: agneta@nola.se
Mob: +46 (0) 70 601 43 25

Dajana Kasalica: dajana@nola.se
Mob: +46 (0) 70 261 12 78

Fler nyheter

2021

Med anledning av Marimekkos jubileumsauktion The Artists That Shaped Us har Björn Dahlström tagit fram en unik version av fåtöljen Kaskad. Auktionen, som sker online, är en hyllning till de kreatörer som varit med och format varumärket genom åren.

Succén fortsätter och vi adderar fler produkter till Urban Office-serien av designstudion Superlab och forskaren Charlotte Peterson Troije.

Den 27—30 maj visar Nola nya produkter på Form/Design Center mitt i Malmö. Som en del av Southern Sweden Design Days bjuds besökare in att testa det nya normala; att arbeta under bar himmel.

Nola är stolt sponsor till tävlingen som arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter i samband med landskapsarkitekturseminariet Oyster.

Nu ökar vi tempot i digitaliseringen och ger er en stor mängd av våra produkter som BIM objects. Nu senast har vi adderat årets nyheter Work Lounge, Schoolyard, Paus, och Gry.

Vi kan med stor glädje och stolthet meddela att Långbordet på Hamntorget i Stockholm och White Arkitekter vunnit Monocle Design Awards i kategorin Best Public Furniture.

Det är något särskilt med att befinna sig i en rumslighet, även om man är utomhus. Nu finns det nya pergolasystemet Terrass i vårt ordinarie sortiment.

Stort grattis till våra vänner Liljewall arkitekter som i måndags vann Årets arkitektur för Kunskapshuset i Gällivare, en viktig del av den omfattande samhälls­omvandlingen i Gällivare. Som en del av projektet formgav Liljewall arkitekter ett modulärt bänksystem som vi på Nola fick nöjet att ta fram.

Agneta Stake, grundare och designchef på Nola, var under tisdagen med i ett panelsamtal på temat "Historia och Framtid". Samtalet är en del i evenemanget Inside Swedish Design och kan ses i sin helhet här.

Se till att besöka Inside Swedish Design på Stockholms Auktionsverk under Stockholm Design Week. Vi presenterar nyheter kopplade till utekontor och arbetsplatser, formgivna av Superlab, Fredrik Mattson, Mats Aldén och Nina Jobs.