close

Nyheter

2020

Gällivarebänken, en flexibel och lekfull möbel i limträ som ska stå emot både cigarettfimpar och inristade hjärtan, såväl som att tåla naturens påfrestning över lång tid.

Nola lanserar i dagarna ett helt nytt digitalt planeringsverktyg för Korg möbelsystem. Verktyget gör det möjligt att rumsligt skapa och testa idéer och lösningar efter specifika önskemål.

En grön återstart av ekonomin kräver nya lösningar i cykel-infrastrukturen, för mer hälsosamma städer och ett mer hållbart samhälle.

Den klassiska Kungsträdgårdssoffan togs 1998 fram utifrån en äldre förlaga i gjutjärn och målad furu. Nu tas den åter upp i produktion.

Nu slår vi ett slag för hälsosamma stadsmiljöer som lockar till rörelse och aktivitet. Utegym, som Kebne, bör vara en naturlig del av varje stad liksom möjligheten till grönska och promenadstråk.

Nolas möbelgrupp Hjorthagen ingår i Riksbyggens projekt Brf Viva i Göteborg, som nyligen vann Kasper Salin-priset samt Guldhemmet.

Årets Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är i full gång. Nola visar flera produktnyheter i monter A11:19 under veckan och deltar i flera externa samarbeten.

Nola har länge arbetat mot både social- och miljömässig hållbarhet och på årets upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair presenteras de senaste stegen i arbetet mot en bättre framtid.

2019

Nola har inlett ett samarbete med Malmstens Linköpings universitet, för att utforska hur staden kan bli mer hälsosam i form av tillfälliga parkmiljöer. Resultaten kommer att visas på Stockholm Furniture & Light Fair.

Nolas prisbelönta fåtölj Kaskad, design Björn Dahlström, har blivit utvald att visas på nyöppnade Red Dot Design Museum i Xiamen.

Nolas sittmöbel Cushy har vunnit första pris i 2019 års Archiproducts Design Awards, inom kategorin möbler. Produktdesign Gripner & Hägglund.

Nola deltar som partner och utställare på branscheventet Sweden Urban Arena den 22 oktober på Norra Latin i Stockholm. 

Visa fler nyheter