close

Viaduct är nominerad i Design S!

2023–04–20

Vi kan med glädje meddela att bänken Viaduct i tvärlaminerat virke designad av Anki Gneib är nominerad i Design S, som ett av tre bidrag i kategorin Möbler.

Viaduct i KL-trä designad av Anki Gneib är lika delar ett sätt att utforska olika aspekter av hållbarhet som det är en vidareutveckling av bänken som ursprungligen producerades i svensk granit.

Materialen trä och sten både kontrasterar och kompletterar varandra och placeras bänkarna på rad eller i grupp kan vackra installationer skapas där hålrummen bidar till en formupplevelse med referens till antikens broar. Träet som används till Viaduct är restprodukter från byggnadsindustrin, ett spillmaterial med dimensioner som lämpar sig bra för bänkens estetik.

”Det är en stor glädje och viktig bekräftelse att nytänkande för hur man formger och producerar hållbara produkter också blir uppmärksammat för dess design, så en stor eloge till Anki Gneib”, säger Nolas vd Henrik Edlund.

Design S firar 40 år i år och har nomineringar i 12 kategorier. Vinnarna presenteras i kulturhuset Väven i Umeå den 31 maj. 

Fler nyheter

2023

Med en fartfylld och härlig tillbakablick på några av årets höjdpunkter hälsar vi God Jul och Gott Nytt år. Vi säger tack för året som gått och på återseende. Vi håller stängt från 23 december till 1 januari. För brådskande ärenden maila till headoffice@nola.se

På Nola håller vi semesterstängt från 10 juli till 6 augusti. I augusti är vi tillbaka med nya tag, nya spännande projekt och samarbeten. Vi ses och hörs igen då. Varma sommarhälsningar från oss alla.