close

Långbordet prisas i Monocle Design Awards

2021–04–30

Vi kan med stor glädje och stolthet meddela att Långbordet på Hamntorget i Stockholm vunnit Monocle Design Awards i kategorin Best Public Furniture.

Det är White Arkitekter som fått detta internationella designpris och tillika stora ära för utformningen av Hamntorget, en tidigare odefinierad plats som nu fått nytt liv genom samtida arkitektur och urban design.

   – Vi är så glada för White Arkitekter som vunnit det prestigefyllda priset Monocle Design Award för projektet på Hamntorget dit vi levererat en härlig kombination av Långbordet, säger Agneta stake, grundare och design manager på Nola.

Foto: Jann Lipka

Långbordet utvecklades ursprungligen av White Arkitekter och konstnären Ebba Matz för en socialt utsatt plats i Helsingborg där det också blev en del av lösningen för hur människor kunde mötas på nya sätt. Även på Hamntorget bidrar möblerna till möten mellan människor och aktiverar platsen under fler av dygnets timmar.

Monocle Design Awards ämnar täcka hela designfältet med målet att synliggöra hur design kan förbättra livskvaliteten för människor. Som tidningen skriver har de lagt stor möda på research och genomfört intervjuer med designers och arkitekter från världens alla hörn för att till slut finna det allra bästa branschen har att erbjuda just nu.

 

Läs mer om Långbordet här!

Långbordet är en del av Nolas ordinarie sortiment idag och har anpassats för att kunna placeras och installeras på en mängd olika sätt och typer av platser. Foto: Jann Lipka.

Fler nyheter

2021

Agneta Stake, grundare och designchef på Nola, var under tisdagen med i ett panelsamtal på temat "Historia och Framtid". Samtalet är en del i evenemanget Inside Swedish Design och kan ses i sin helhet här.