close

Henrik Sørig Thomsen

Formgivaren Henrik Sørig Thomsen, med en egen studio i Århus, är utbildad på Denmarks Designskole i Köpenhamn där han läste industridesign. Han har tidigare en utbildning inom möbelsnickeri och tar med sig sin expertis som både industridesigner och möbelsnickare när han formger möbler. Hans favoritdel av designen är processen, under det tidiga stadiet när allting är möjligt.

Henrik Sørig Thomsen designar morgondagens produkter 

Utmärkande för Sørig Thomsen är hans passion för möbler och hans beslutsamhet kombinerat med nöjet att designa morgondagens produkter. Sørig Thomsen uppskattar att arbeta med materialet direkt i verkstaden, gärna tillsammans med andra designers och formgivare. Han ämnar att skapa föremål som stimulerar våra sinnen, saker som passar vår nutid. 

Sørig Thomsen har en vilja att söka nya synvinklar, undersöka materialets natur och hitta nya vinklar för traditionella produkter. Han uppskattar att kunna hantera alla sinnen i den ständiga processen, förbise och leka med funktioner, känslor och historia för att initiera nya nivåer. 

“Design är framgångsrik när produkten fortsätter att överraska och inge nöje långt efter köpet.”
Henrik Sørig Thomsen